Spruitjes aardappelpuree met spekjes
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 400 gram spruitjes
- 400 gram aardappelen
- 200 gram spekjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 ml halvolle melk
Bereidingswijze
1. Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de kookpan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of deze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
2. Kook de spruitjes
Was de spruitjes in koud water en snijd de onderkant eraf.
Snijd de spruitjes doormidden.
Vul een kookpan met water en voeg de spruitjes toe.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de spruitjes gaar in ongeveer 10 minuten.
Giet de gare spruitjes af in een vergiet.
3. Bak de spekjes
Verhit de olijfolie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de spekjes toe en bak deze bruin en krokant.
Giet overtollig vet af.
4. Stamp de aardappelen
Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.
5. Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Voeg de spekjes toe aan de spruitjes en dien het op met de aardappelpuree.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen