Alles over jouw zwangerschap

Om je beter te helpen, vragen we jouw uitgerekende datum

Datum (formaat: jaar-maand-dag). De datum moet binnen de komende 40 weken liggen.
Ik weet de geboortedatum niet

Bereken uw verwachte uitgerekende datum en huidige week van de zwangerschap

Wat is de eerste dag van uw laatste menstruatiecyclus?

De datum moet binnen de afgelopen 9 maanden liggen.

Hoe lang is uw menstruatiecyclus?

Bereken uw verwachte uitgerekende datum

Je uitgerekende datum is:

8 april 2018

Je zit in de zwangerschapsweek

Ik zit in een andere week van de zwangerschap

Je zit in de zwangerschapsweek

Want to stay up-to-date week by week?

Ik zit in een andere week van de zwangerschap

25 weken zwanger

Hoera, je bent in je laatste trimester aangekomen! Over een paar maanden wordt je baby geboren, dus je hebt veel om naar uit te kijken. Als je 25 weken zwanger bent, is je baby ongeveer 34 centimeter lang. Hij wordt zich steeds meer bewust van de wereld buiten jouw buik.

Je bent 25 weken zwanger

Met 34 cm en 800 gram is je kind zo groot als een cantaloupe meloen

De zintuigen van je baby ontwikkelen zich steeds verder: je baby herkent waarschijnlijk de stem van je partner en wordt rustig van bepaalde muziek. Als je rond de 25 weken zwanger bent, groeit het deel van de hersenen waar de gedachten en het geheugen van je kindje zitten. Al snel kan je baby herinneringen opslaan van zijn tijd in jouw buik. Deze haalt hij op zodra hij is geboren.

Zwangerschap en je gewicht

Veel vrouwen vinden het niet prettig dat ze zwaarder worden tijdens de zwangerschap. Maar een paar kilo’s aankomen tijdens je zwangerschap is heel normaal en nodig voor je kindje om zich te ontwikkelen en te kunnen groeien. Bovendien slaat je lichaam reserves op voor de borstvoeding. Hoeveel kilo’s je mag aankomen, hangt af van je gewicht voor je zwangerschap. De gemiddelde zwangere vrouw komt ongeveer twaalf kilo aan. Direct na de bevalling raak je hier meestal vijf kilo van kwijt. In de kraamperiode gaat hier vaak nog vier kilo van af. De resterende kilo’s zijn reserve voor de periode dat je borstvoeding geeft. Je zwangerschap is niet de periode om af te vallen, maar je hoeft ook niet voor twee te eten. Zorg voor een gezonde voeding. Want de kilo’s die er nu niet aankomen, hoeven er na de bevalling ook niet af. Een gevarieerde voeding volgens de ‘schijf van vijf’ is alles wat jij en je baby nodig hebben.

Zwangerschapsstriemen

Veel aanstaande moeders krijgen zwangerschapsstriemen door de gewichtstoename. Dit wordt ook wel striae genoemd. Je kunt deze striemen beperken door je huid te hydrateren met tarwekiemolie, amandelolie, of crèmes die vitamine E bevatten. Die maken je huid elastischer waardoor deze beter mee kan groeien met je buik. Wil je een ander middel tegen striae proberen? Overleg dit dan eerst met je verloskundige.

Sporten tijdens je zwangerschap

Ook tijdens je zwangerschap is bewegen goed. Zelfs als je al 25 weken zwanger bent, is het verstandig om dagelijks 30 minuten te bewegen, tenzij je verloskundige dit afraadt. Sommige sporten zijn wel beter dan andere tijdens je zwangerschap.

Nu POPULAIR