Andijviestamppot naar oma's recept
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 300 gram andijvie
- 1 rode paprika
- 400 gram aardappelen
- 200 gram varkensreepjes
- 25 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Het wassen van de aardappelen kun je samen met je kindje doen
2 Snijd de paprika
Was de paprika’s in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de paprika’s in kleine blokjes.
3 Was de andijvie
Was de andijvie in koud water.
4 Bak het varkensvlees
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie.
Voeg de varkensreepjes toe en bak ze tot ze bruin en gaar zijn.
5 Stampen
Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.
6 Maak de stamppot
Voeg de rauwe paprika en andijvie toe aan de aardappelpuree en schep alles goed door elkaar.
Voeg als laatste de varkensreepjes toe.
7 Tafel dekken
Dek de tafel en dien de andijviestamppot op.
Het tafel dekken kun je samen met je kindje doen