Ovenschotel met tomaat en ham
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 4 tomaten
- 1 courgette
- 400 gram aardappelen
- 200 gram hamreepjes
- 40 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes.
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de kookpan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Het wassen van de aardappelen kun je samen met je kindje doen
2 Snijd de tomaten en de courgette
Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine stukjes.
Was de courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de courgette in kleine blokjes.
Het wassen van de groenten kun je samen met je kindje doen
3 Bak de groenten
Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de courgette toe en bak deze gedurende 5-10 minuten.
Draai de vlam laag, voeg de tomaat toe en bak het geheel nog enkele minuten.
4 Bak het gerecht in de oven
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Vul een ovenschaal met de tomaat, courgette, aardappel en hamreepjes.
Strooi de geraspte kaas over het geheel.
Zet de ovenschotel voor ongeveer 15-20 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de ovenschotel op.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen