Risotto met mozzarella en champignons
Ingrediënten
Voor 1 portie:
- 15g Risotto rijst
- 30g Parijse champignons
- 10g Mozzarella, zacht
- 10g Sjalot
- 90g Pastinaak
- 90g Courgette
- 5g Olijf olie
- Peterselie
- Zwarte peper
Benodigdheden:
- een pan
- een kommetje
Bereidingswijze
1 Snijd de groenten
Was en schil de sjalot, pastinaak, de courgette en champignons.
Snijd deze in kleine, beetklare gelijke stukjes.
2 Stoven
Plaats een pan op een middelhoog vuur en stoof de sjalot, rijst en pastinaakblokjes aan in een kofelepel olijfolie.
Laat gedurende 5 minuten aanstoven.
3 Champignons toevoegen
Voeg de champignons toe en laat deze 5 minuten mee stoven.
4 Voeg stapsgewijs water toe
Voeg vervolgens stapsgewijs een kleine hoeveelheid water aan het groentenrijstmengsel toe, waarbij je het water steeds door de rijst laat absorberen.
5 Roeren
Roer tussendoor om te voorkomen dat de rijst aanbakt.
6 Groenten gaar?
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
7 Mozzarella toevoegen
Voeg de mozzarella toe aan de risotto.
8 Kruiden toevoegen
Snipper de peterselie fijn.
Kruid het gerecht af met een de peterselie en peper naar smaak.
9 Maaltijd laten afkoelen
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.