We are the champignons pasta met broccoli en gehakt
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 250 gram champignons
- 1 stronk broccoli (+/- 350 gram)
- 135 gram pasta, bijvoorbeeld penne
- 200 gram rundergehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Peterselie naar smaak
Bereidingswijze
1 Kook de pasta
Vul een kookpan met ruim water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Draai de vlam laag, voeg de pasta toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 Snijd de champignons en de broccoli
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd de broccoli in roosjes.
Is de roos te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
Het schoonmaken van de champignons en het verwijderen van verwelkte of beschadigde roosjes kun je samen met je kindje doen
3 Kook de broccoli
Vul een kookpan met water.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de broccoli toe, draai de vlam laag en kook de broccoli gaar in ongeveer 8 minuten.
Giet de broccoli af in een vergiet.
4 Bak het gehakt en de groenten
Verhit de olijfolie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en bak dit bruin.
Voeg de champignons toe en bak het geheel gedurende 5 minuten.
Voeg de broccoli toe en meng het goed door elkaar.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de pasta op met het groente-gehakt mengsel.
Voeg wat gehakte peterselie toe naar smaak.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen