Ratatouille met rijst, tomaat en ei
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- ½ courgette
- 2 tomaten
- ½ aubergine
- 135 gram zilvervliesrijst
- 4 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Kook de rijst
Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de rijst toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de tomaten, de aubergine en de courgette
Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes.
Was de aubergine en courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd beiden in kleine blokjes.
Het wassen van de groenten kun je samen met je kindje doen
Bak de groenten
Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de aubergine en courgette toe en bak deze in 15 minuten gaar.
Draai de vlam laag, voeg de tomaat toe en bak deze enkele minuten mee.
Kook de eieren
Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de eieren toe en kook deze in 10 minuten hard.
Laat de eieren schrikken onder koud water.
Pel de eieren en snijd deze verticaal door de helft.
Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de ratatouille, de rijst en het ei op.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen