Bloemetje ei

10 minuten 10 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 4 eieren
  • 1 paprika: rood, geel of groen
  • 12 mini groene asperges (+/- 250 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

1 Bereid de groenten voor

Was de paprika onder koud water en snijd deze in ringen van circa 1cm dikte.
Snijd 1cm van de onderkant van de asperges.

Het wassen kun je samen met je kindje doen

2 Blancheer de asperges

Zet een kookpan met water op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en voeg de asperges toe.
Kook de asperges in ongeveer 7 minuten beetgaar.
Ze mogen best wel nog een beetje 'bite' hebben!.

3 Bak de bloemetjes

Verhit de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur.
Voeg de paprika ringen toe en bak ze gedurende 1 minuut aan één kant.
Draai de ringen om en breek voorzichtig één ei in elke ring.
Draai het vuur wat lager en zet een deksel op de pan.
Bak de eieren in circa 4 minuten gaar.

4 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.
Maak de bloemetjes af op het bord.
Leg voorzichtig met een spatel één bloem op elk bord.
Maak de bloem af met de uitgelekte asperges.

Het tafel dekken kun je samen met je kindje doen

 

Wist je dat

...andijvie veel belangrijke voedingsstoffen bevat, zoals vitamine A en C en verschillende mineralen? De meeste vitaminen zitten in de buitenste blaadjes.

Charlotte, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters