Bloemetje ei
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 4 eieren
- 1 paprika: rood, geel of groen
- 12 mini groene asperges (+/- 250 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1 Bereid de groenten voor
Was de paprika onder koud water en snijd deze in ringen van circa 1cm dikte.
Snijd 1cm van de onderkant van de asperges.
Het wassen kun je samen met je kindje doen
2 Blancheer de asperges
Zet een kookpan met water op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en voeg de asperges toe.
Kook de asperges in ongeveer 7 minuten beetgaar.
Ze mogen best wel nog een beetje 'bite' hebben!.
3 Bak de bloemetjes
Verhit de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur.
Voeg de paprika ringen toe en bak ze gedurende 1 minuut aan één kant.
Draai de ringen om en breek voorzichtig één ei in elke ring.
Draai het vuur wat lager en zet een deksel op de pan.
Bak de eieren in circa 4 minuten gaar.
4 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Maak de bloemetjes af op het bord.
Leg voorzichtig met een spatel één bloem op elk bord.
Maak de bloem af met de uitgelekte asperges.
Het tafel dekken kun je samen met je kindje doen