Zoete tonijncakes
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 2 blikken tonijn op water (200 gram uitlekgewicht)
- 1 bosui
- 400 gram zoete aardappelen
- 1 blikje maïs van 300 gram (let op: kies voor een blik zonder toegevoegd zout en suiker)
- 1 citroen
- 2 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
- Koriander en peper naar smaak
Bereidingswijze
1 Bereid de groenten voor
Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
Snijd de kontjes van de bosui en snijd in kleine ringen.
Laat de maïs uitlekken.
Hak de koriander fijn.
2 Bak de zoete aardappel
Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de zoete aardappel hierop.
Druppel wat olijfolie over de zoete aardappel.
Bak de aardappeltjes in de oven in 20 minuten gaar.
Het bekleden van de bakplaat en de zoete aardappel erop plaatsen kun je samen met je kindje doen
3 Bak de tonijncakes
Doe de gebakken zoete aardappeltjes samen met de eieren in een kom en maak fijn met een staafmixer.
Voeg de uitgelekte tonijn, bosui, koriander en maïs erbij en rasp de schil van de citroen erover.
Breng op smaak met peper en roer alles voorzichtig door elkaar.
Schep het mengsel met een lepel in een ingevette muffinvorm.
Druk iets aan met de achterkant van de lepel.
Bak de zoete tonijncakes in 20 tot 25 minuten gaar.
4 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Serveer de zoete tonijncakes met een salade.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen