Couscous met zalige zalm en worteltjes
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 1 tomaat
- 200 gram wortelen
- 1 broccoli (+/- 200 gram)
- 80 gram couscous
- 200 gram zalmfilet
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1 Bereid de couscous
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 Snijd de wortelen, broccoli en de tomaten
Was de wortelen en snijd deze in stukjes van een centimeter.
Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd de stengel van de broccoliroosjes op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.
Was de tomaat in koud water, verwijder het kroontje en snijd de tomaat in kleine blokjes.
Het wassen van de groenten kun je samen met je kindje doen
3 Kook de broccoli en wortelen
Zet een kookpan met water op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de broccoli en wortelen toe, draai de vlam laag en kook de broccoli en de wortelen in ongeveer 10 minuten gaar.
Giet de groenten af in een vergiet.
4 Bak de zalm
Snijd de zalm in blokjes.
Verhit de olie in een kookpan op hoog vuur.
Bak de zalm in 5 tot 10 minuten wit-roze en gaar.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel en dien de broccoli, wortels, tomaat, couscous en zalm op.
Het tafel dekken kun je samen met je kindje doen