Risotto met groenten en tonijn
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 1/2 courgette
- 1 rode paprika
- 75 gram kerstomaatjes
- 135 gram risotto rijst
- 200 gram tonijn
- 2 eetlepels olijfolie
- Oregano naar smaak
Bereidingswijze
1 Bereid de risotto volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
Gebruik voor de bereiding van de risotto water in plaats van bouillon.
2 Snijd de courgette, de paprika en de tomaatjes
Was de courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de courgette in kleine blokjes.
Was de paprika’s in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de paprika’s in kleine blokjes.
Was de tomaatjes in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaatjes doormidden.
Het wassen van de courgette, paprika en de tomaatjes kun je samen met je kindje doen
3 Bak de groenten
Verhit een eetlepel olijfolie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de courgette toe en bak deze gedurende 5-10 minuten.
Draai de vlam laag, voeg de tomaatjes en paprika toe en bak het geheel nog enkele minuten.
4 Bak de tonijn
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de tonijn toe en bak deze in ongeveer 5-10 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de tonijn in beetklare stukjes.
5 Maak het gerecht af
Voeg de groenten toe aan de risotto en meng het geheel goed door elkaar.
Voeg oregano toe naar smaak.
6 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de risotto op, samen met de tonijn.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen