Linzencurry met naanbrood en yoghurtdip
40
minuten
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 1 rode peper
- 1 theelepel maïzena
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel koriander
- 70 gram tomatenpuree
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 zoete aardappel
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 300 ml kokosmelk
- 2 tomaten
- 300 g bruine linzen
- 200 g spinazie
- 100 ml Griekse yoghurt
- Citroensap naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Verse peterselie naar smaak
- 2 naanbroden
Benodigdheden:
- wokpan
- een oven
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snij de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijst en snij in fijne stukjes.
2 Meng dit met de maïzena, garam masala, komijnpoeder, gemalen koriander, tomatenpuree en zonnebloemolie tot een pasta.
3 Schil de zoete aardappel, snij in kleine blokjes en bak deze gedurende 15-20 minuten op laag vuur goudbruin.
4 Voeg de laatste 10 minuten de stukjes paprika toe.
5 Snipper de ui, pers de knoflook en snij de gember fijn.
6 Fruit dit samen in een aparte pan en voeg de curry pasta hieraan toe.
7 Voeg de kokosmelk toe aan de curry pasta in de pan.
8 Snij de tomaten in blokjes en voeg dit ook aan het geheel toe.
9 Laat dit 10 minuten op laagvuur staan.
10 Voeg de linzen, zoete aardappel met paprika en spinazie toe.
11 Bak de naanbroden 5 minuten in de voorverwarmde oven.
12 Maak in de tussentijd de yoghurtdip door de yoghurt, citroensap, olijfolie, knoflookpoeder en peterselie samen te voegen en te mengen.
13 Serveer de curry met verse peterselie of koriander, met naanbrood en yoghurtdip.
Eetsmakelijk! Tip: eet je liever veganistisch? Vervang dan de yoghurt voor ongezoete soja-yoghurt.