Homemade bananenbrood
Ingrediënten
Voor 1 bananenbrood (ongeveer 12 plakken)
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 4 dadels
- 50 gram noten naar keuze (bijvoorbeeld walnoten, pecannoten en/of amandelnoten)
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 150 gram volkorenmeel (je kunt volkorenmeel ook vervangen voor spelt-, boekweit- of havermeel)
- Snufje zout
- Eventueel zonnebloem- en/of pompoenpitten voor garnering
- Kaneel en/of koekkruiden naar smaak
- Bevat gluten, ei en noten
Benodigdheden:
- oven
- 2 kommen
- cakevorm
- boter/olie/ of spray om in te vetten
- keukenmachine of handmixer
- satéprikker
Bereidingswijze
1 Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de cakevorm in met boter, olie of invetspray.
Je kunt ook bakpapier gebruiken.
2 Maak het bananenbroodbeslag
Pel de bananen en ontpit de dadels.
Mix de bananen en de dadels in een keukenmachine of in een kom met handmixer samen tot een fijn mengsel.
Klop in een andere kom de eieren los met een snufje zout.
Voeg de het eimengsel samen met het banaan-dadel-ei mengsel.
Voeg het meel toe aan het banaan-ei mengsel.
Voeg eventueel naar smaak kaneel of koekkruiden toe.
Hak de noten met een scherp mes fijn en voeg deze toe aan het mengsel.
Giet het beslag in de ingevette cakevorm.
Strooi ter decoratie eventueel zonnebloem- en/of pompoenpitten op het beslag.
3 Bakken
Bak het bananenbrood in de oven gedurende 45 - 50 minuten.
Controleer of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken.
Komt deze er schoon en droog uit als je hem eruit haalt? Dan is het bananenbrood klaar!.
Heerlijk met notenboter! Maar varieer ook met bijvoorbeeld boter, vers fruit of pindakaas.