Pasta met zalm en courgette
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 1/2 courgette
- 2 tomaten
- 1 ui
- 135 gram pasta, bijvoorbeeld vlinders
- 200 gram zalm
- 2 eetlepels olijfolie
- Basilicum naar smaak
Bereidingswijze
1 Kook de pasta
Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Draai de vlam laag, voeg de pasta toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 Snijd de courgette, ui en tomaten
Was de courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de courgette in kleine blokjes.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.
Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd deze in kleine blokjes.
Het wassen van de groenten kun je samen met je kindje doen
3 Bak de groenten
Verhit een eetlepel olijfolie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de courgette en ui toe en bak deze gedurende 5-10 minuten.
Draai de vlam laag, voeg de tomatenblokjes toe en bak het geheel nog enkele minuten.
4 Bak de zalm
Verhit een eetlepel olie in een schone bakpan op middelhoog vuur.
Voeg de zalm toe en bak deze in 5 tot 10 minuten goudbruin en gaar.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Roer de groenten door de pasta en voeg basilicum toe naar smaak.
Snijd de zalm in kleine stukjes.
Dien de pasta vervolgens op met de zalm.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen