Provençaalse stoofschotel met rundvlees en champignons
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 50 gram champignons
- 50 gram wortelen
- ½ courgette
- ½ aubergine
- ½ ui
- 400 gram aardappelen
- 200 gram rundergehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Basilicum en dille naar smaak
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de kookpan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
2 Snijd de groenten
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
Was de wortels en snijd ze in stukjes.
Was de aubergine en courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de ze in kleine blokjes.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.
Het wassen en schoonmaken kun je samen met je kindje doen
3 Kook de wortelen
Vul een kookpan met water en voeg de wortels toe.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de wortels gaar in ongeveer 10 minuten.
Giet de groenten af in een vergiet.
4 Bak het gehakt en de overige groenten
Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt, de aubergine en de courgette toe en bak dit 10 minuten.
Voeg de ui en champignons toe en bak het geheel tot het gaar is.
Draai de vlam laag, voeg de wortelen en aardappelen toe en meng het geheel goed door elkaar.
Voeg basilicum en dille toe naar smaak.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de groenteschotel op.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen