Wortelrisotto met kip
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 250 gram wortelen
- ¼ pompoen (ca. 200 gram)
- 1 ui
- 80 gram risotto
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- Rozemarijn naar smaak
Bereidingswijze
1 Bereid de risotto
Bereid de risotto volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Gebruik voor de bereiding van de risotto water in plaats van bouillon.
2 Snijd de wortelen, de pompoen en de ui
Was de wortelen en snijd deze in stukjes.
Was de pompoen en snijd deze doormidden.
Schep de zaden eruit met een lepel.
Snijd de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.
Het wassen van de groenten kun je samen met je kindje doen
3 Kook de wortelen en de pompoen
Vul een kookpan met water en voeg de wortelen en de pompoen toe.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de groenten in ongeveer 10 minuten gaar.
Giet de groenten af in een vergiet.
4 Bak de kipfilet en ui
Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur.
Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Voeg de kipfilet toe en bak deze in 15 minuten goudbruin en gaar.
5 Maak het gerecht af
Voeg de wortelen, pompoen, kipfilet en ui toe aan de risotto en meng het geheel goed door elkaar.
Voeg rozemarijn toe naar smaak.
6 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel en dien de risotto op.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen