Pasta met knolselder en mozzarella
Ingrediënten
Voor 1 portie:
- 15g Mozzarella, zacht
- 70g Knolselder
- 100g Tomatenblokjes, zonder toegevoegd zout
- 15g Pasta
- 45g Courgette
- 5g Olijf olie
- Basilicum
Benodigdheden:
- een kookpan
Bereidingswijze
1 Snijd de groenten
Was en schil de knolselder en courgette.
Snijd deze in kleine, beetklare gelijke stukjes.
2 Water koken
Zet een pan met water op en breng dit aan de kook.
3 Groenten sudderen
Plaats een kookpan op middelhoog vuur en leg de versneden groenten samen met 200 ml water en de tomatenblokjes in de pan.
Laat gedurende 20 minuten sudderen.
4 Mozzarella toevoegen
Snijd de mozzarella in kleine blokjes en laat dit de laatste 7 minuten mee sudderen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
TIP: Voeg je liever geen kaas toe? Dan kun je ook voor 25g kikkererwten kiezen
5 Pasta koken
Voeg de pasta toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).
6 Basilicum en olie toevoegen
Snipper de verse basilicum fijn, en voeg deze samen met de olie toe.
7 Maaltijd laten afkoelen
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.