Knapperige sperziebonen met aardappeltjes en rundvlees
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 400 gram sperziebonen
- 400 gram aardappelen
- 200 gram rundvlees
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe ze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Het wassen van de aardappelen kun je samen met je kindje doen
2 Kook de sperziebonen
Was en dop de sperziebonen en snijd deze vervolgens doormidden.
Vul een kookpan met water en voeg de boontjes toe.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.
Giet de sperziebonen af in een vergiet.
3 Bak het rundvlees
Snijd het rundvlees in smalle reepjes.
Zet een grillpan of bakpan op hoog vuur en verhit hierin de olie.
Voeg de reepjes toe en bak deze gaar.
4 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de boontjes, aardappelen en de reepjes rundvlees op.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen