Het broccoli bomen-bos in witte saus met kip
Ingrediënten
Voor 2 porties:
- 1 stronk broccoli
- 80 gram doperwten
- 1 ui
- 65 gram zilvervliesrijst
- 100 gram kipfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels magere kwark
- Basilicum naar smaak
Bereidingswijze
1 Kook de rijst
Vul een kookpan met ruim water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de rijst toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 Snijd de broccoli en de ui
Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd de broccoli in roosjes.
Zijn de roosjes te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.
3 Kook de broccoli
Vul een kookpan met water.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de broccoli toe, draai de vlam laag en kook de broccoli gaar in ongeveer 8 minuten.
Giet de broccoli af in een vergiet.
4 Kook ook de doperwten
Vul een kookpan met water.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de doperwten toe, draai de vlam laag en kook de doperwten gaar in ongeveer 8 minuten.
Giet de doperwten af in een vergiet.
5 Bak de kipfilet en de ui
Snijd de kipfilet in smalle repen.
Zet een bakpan op hoog vuur en verhit hierin de olie.
Voeg de gesneden ui toe en bak deze enkele minuten.
Voeg de kipfilet toe en bak deze gaar.
6 Vermengen
Voeg de magere kwark toe aan de kipfilet en de ui en meng het geheel goed door.
Voeg vervolgens de doperwten en basilicum naar smaak toe.
7 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel en dien de broccoli en rijst op een creatieve manier op en voeg hieraan het kipfilet en kwark mengsel toe.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen