Mini-spruitjesstamppot voor superhelden
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 400 gram spruitjes
- 400 gram aardappelen
- 200 gram rundergehakt
- 40 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 ml halfvolle melk
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe ze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Het wassen van de aardappelen kun je samen met je kindje doen
2 Kook de spruitjes
Was de spruitjes in koud water en snijd de onderkant eraf.
Snijd de spruitjes doormidden.
Vul een kookpan met water en voeg de spruitjes toe.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de spruitjes gaar in ongeveer 10 minuten.
Giet de gare spruitjes af in een vergiet.
3 Bak vervolgens de rundergehaktballetjes
Kneed het gehakt en maak er vier gehaktballetjes van.
Zet een bakpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe.
Bak de rundergehaktballetjes rondom in 15 minuten gaar.
4 Maak de stamppot
Stamp de aardappelen en de spruitjes aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de stamppot op met de gehaktballetjes.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen