De enige echte broccolisoep met ham

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 2 porties:

  • 1 grote stronk broccoli ( /- 250 gram)
  • 1 ui
  • 100 gram aardappelen
  • 50 gram hamblokjes
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 50 ml creme fraiche
  • 400 ml water

Bereidingswijze

1 Snijd de broccoli, de aardappelen en de ui

Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd de broccoli in stukje.
De stengel van de roosjes mag je gerust meenemen.
Daar zitten tenslotte veel vitamines en mineralen in.
Schil de aardappelen, was ze in koud water en snijd de aardappelen in kleine blokjes.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

Het wassen van de groenten kun je samen met je kindje doen

2 Kook de groenten voor de soep

Doe de broccoli, de ui en de aardappelen in een kookpan en vul deze met water totdat alle ingrediënten onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur als de groenten en aardappelen zacht zijn.

3 Pureren

Pureer de groenten en aardappelen samen met de crème fraîche tot een mooie gladde soep.
Gebruik hiervoor een staafmixer.
Als de soep te dik is, kan je nog wat extra water toevoegen.

4 Aan de kook brengen

Zet de pan weer op het vuur en maak de soep tegen koken aan.

5 Brood snijden

Snijd het brood in stukken of gebruik een koekjes uitsteker om een speelse vorm te creëren.

6 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel en dien de soep op, met de hamblokjes.
Dien de soep samen met het brood op.

Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen

 

Wist je dat

...andijvie veel belangrijke voedingsstoffen bevat, zoals vitamine A en C en verschillende mineralen? De meeste vitaminen zitten in de buitenste blaadjes.

Charlotte, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters