Havermoutkoekjes met pure chocolade

20 minuten 20 minuten

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 koekjes

  • 2 grote rijpe bananen
  • 150 gram havermout(vlokken)
  • 40 gram pure chocolade
  • 30 gram noten naar keus (bijvoorbeeld walnoten, pecannoten en/of amandelnoten)
  • 1,5 theelepel kaneel
  • Snufje zout (heel klein mespuntje)
  • Bevat melk, gluten en noten

Benodigdheden: 

  • oven met bakplaat
  • bakpapier
  • magnetron

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180 graden

2 Prak de bananen en hak de chocolade en noten

Prak de bananen met een vork, dat werkt het beste en het snelste! Hak de chocolade met een scherp mes in kleine stukjes.
Hak ook de nootjes met een scherp mes in kleine stukjes.
Je kunt de nootjes ook in een theedoek doen en vervolgens met een pan of deegrollers klein slaan.

Tip: Je kunt ook kant en klare chocolade 'drops' kopen!

3 Meng de ingrediënten

Meng de chocolade en noten samen met de havermoutvlokken, kaneel en het snufje zout in een kom.
Voeg de geprakte bananen toe aan de droge ingrediënten.
Maak van het beslag een geheel door het even goed te mengen.

4 Maak en bak de koekjes

Zorg dat er bakpapier op de bakplaat ligt! Rol balletjes van het beslag en leg deze verspreid over de bakplaat.
Druk deze aan totdat je de gewenste vorm krijgt.
Bak de koekjes 20 - 25 minuten in de oven.
Laat de koekjes nog even afkoelen en val dan aan!.

Een heerlijk tussendoortje en ook nog eens voedzaam. Dit is eenbasisrecept, dus je kunt de chocolade ook vervangen door bijvoorbeeld rozijnenof gedroogde cranberries. Na het bakken zijn de koekjes nog een dag of driehoudbaar in een gesloten koekblik.