Zonnige Frittata Muffins
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 puntpaprika
- 1 courgette
- 100 gram doperwtjes (vers of diepvries)
- 150 gram grof gesneden spinazie
- 25 ml halfvolle melk
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper
Bereidingswijze
1 Bereid de groenten voor
Was de courgette onder koud water en snijd deze in kleine blokjes.
Was de paprika onder koud water en snijd deze in kleine reepjes.
Was de spinazie onder koud water en laat goed uitlekken.
Het wassen van de courgette, paprika en de spinazie kun je samen met je kindje doen
2 Bak de groenten
Verhit de olijfolie in een wok of pan op middelhoog vuur.
Voeg de courgette, doperwten en paprika toe en bak deze in 5 minuten gaar.
Voeg de spinazie toe en bak nog enkele minuten mee tot de spinazie is geslonken.
3 Vul een muffinvorm met beslag
Kwast de muffinvormpjes in met olijfolie.
Vergeet hierbij de randen niet! Verdeel de gebakken groenten over de muffinvorm tot net onder de rand van de vormpjes.
Kluts de eieren en melk in een kom en breng op smaak met de oregano en de peper.
Giet met een schenkbeker de eierenmix over de groenten heen, tot de muffinvormpjes bijna vol zijn.
4 Bak de muffins in de oven
Plaats de muffinvorm in het midden van de oven en bak de muffins op 175 graden in circa 25 minuten goudbruin.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Serveer de muffins warm of koud.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen