Volkorenpasta met kip en spinazieroomsaus
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 200 gram volkorenpasta
- 100 gram roomkaas of zuivelspread
- 300 gram kipfilet
- 200 gram spinazie
- 150 gram champignons
- 150 gram cherrytomaten
- 1 flinke eetlepel pesto
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Benodigdheden: Steelpan, Koekenpan, Fornuis
- Bevat melk en gluten
Bereidingswijze
1 Voorbereiden
Was de spinazie.
Snij de kip in dunne reepjes, de champignons in dunne plakjes en de tomaatjes in stukjes.
2 Kook de pasta
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
3 Bak de groenten
Giet een beetje olijfolie in de pan.
Bak de kipfilet goed door.
Voeg de champignons, de spinazie en de cherry tomaatjes toe.
Indien er veel vocht van de groenten afkomt dan kun je dit afgieten.
Als het geheel warm geworden is, voeg je de roomkaas en pesto toe.
Roer deze goed door het mengsel heen, totdat dit geheel gesmolten is.
4 Maak de pasta af
Laat de pasta uitlekken en verdeel over de borden.
Giet de saus eroverheen en breng op smaak met de zwarte peper.
Eet smakelijk! Tip: Je kunt de saus ook vegetarisch houden door de kipfilet te vervangen voor vegetarische (kip)stukjes. Ook kun je de pasta eventueel nog garneren met Parmezaanse kaas en/of rucola.