Gevulde dadels met chocolade

20 minuten 20 minuten

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 gevulde dadels:

  • 12 Medjoul dadels
  • 100 gram (extra) pure chocolade
  • 50 gram ongezouten pinda's
  • 30 gram pindakaas of notenboter
  • Bevat noten, pinda en melk

Benodigdheden: 

  • kookpan
  • steelpan of kom

Bereidingswijze

1 Bereid de dadels en pinda’s voor

Snijd de Medjoul dadels open en haal de pit eruit.
Hak de pinda’s wat kleiner (gebruik hiervoor een scherp mes, dit werkt het beste!).
Voeg de pinda’s toe aan de pindakaas of notenboter.
Mix dit kort door elkaar.
Vul de ontpitte dadels met het pinda- of notenmengsel.
Druk de dadels weer dicht.

2 Smelt de chocolade au bain-marie

Breek de chocolade in een kom of steelpan.
Zet de kom of steelpan op een kookpan met een laagje water.
Zet dit op het vuur en zorg ervoor dat de kom met chocolade het water niet raakt.
Roer tussendoor goed en laat alle chocolade smelten.

3 Dadels dippen

Doop de dadels een voor een met bijvoorbeeld een vork of satéprikker in de gesmolten chocolade en zet in de koelkast.
Garneer eventueel met fijngehakte pinda’s.
Laat de chocolade hard worden.
Daarna is het tijd om aan te vallen!.

Ook deze feestsnack kan met verschillende noten en chocolade gemaakt worden. Wil je liever geen pinda’s? Ook met andere noten is het lekker! Een zoute dadel kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld met roomkaas of (gebakken) spek. Kies je voor geitenkaas? Let er dan op dat deze van gepasteuriseerde melk is gemaakt.