Spinazie crème de la crème met kabeljauw en aardappel-bietencakejes
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 1 kg verse spinazie
- 1/2 ui
- 300 gram kruimige aardappelen
- 100 gram gekookte rode bieten
- 1 ei
- 1 eetlepel bloem
- 200 gram kabeljauw
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel boter
Bereidingswijze
1. Bereid de groenten voor
Was de spinazie goed in koud water en laat deze uitlekken in een zeef.
Pel de ui en snijd deze in kleine blokjes.
2. Bak de aardappelcakejes
Schil de aardappelen en snijd deze in vieren.
Was de aardappelen in koud water en breng deze in een ruime kookpan met water aan de kook.
Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 min.
Snijd de gekookte bieten klein en kook deze de laatste 5 minuten mee met de aardappelen.
Giet de aardappelen en bieten af en stamp deze fijn met de pureestamper.
Splits het ei.
Meng al roerende de eidooier, de bloem en het bakpoeder door de warme aardappelpuree.
Klop het eiwit stijf en meng dit luchtig door de afgekoelde puree.
Doe het aardappelbeslag in een spuitzak en vul de muffinvormpjes voor ¾ met het beslag.
Bak de cakejes goud bruin in het midden van de oven op 180°C, in ongeveer 30 minuten.
Het wassen van de aardappelen kun je samen met je kindje doen
3. Bak de kabeljauw
Bestrijk een bakplaat of ovenschaal met een beetje olijfolie.
Snijd de kabeljauw in stukjes en leg deze op de bakplaat.
Schuif de bakplaat de laatste 10 minuten in de oven bij de aardappelcakejes.
4. Bak de groenten
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de ui ongeveer 1 minuut en voeg de spinazie toe.
Bak de spinazie al roerende ongeveer 3 minuten.
Druk de spinazie goed uit in een zeef en doe hem terug in de pan.
Voeg de crème fraîche toe en roer alles even door.
5. Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Leg op ieder bord wat stukjes kabeljauw, enkele lepels romige spinazie en een aardappelcakeje.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen