Puree van bloemkool

20 minuten 20 minuten

Ingrediënten

Voor 5 porties:

  • 1 middelgrote bloemkool (ongeveer 1kg)

Bereidingswijze

1 Maak de bloemkool klaar om te stomen

Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool.
Snijd de bloemkool doormidden.
Was de bloemkool.
Snijd de roosjes van de bloemkool af.
Snijd de roosjes nogmaals doormidden.

2 Stomen

Stoom de bloemkool in 13 minuten gaar (let op: geen zout toevoegen).
Controleer of de bloemkool gaar is door er met een scherp mes in te prikken.
Giet de bloemkool af, maar houd een klein beetje kookvocht over.

3 Doe de bloemkool in een kom en pureer deze, samen met een beetje kookvocht, tot een gladde puree

4 Laat de puree goed afkoelen

5 Verdeel de puree over zes schone bakjes

Plak na het afkoelen een etiket op de bakjes en schrijf daar de datum op.
De bakjes kan je afgedekt bewaren in de koelkast, of invriezen.
In de vriezer ( -18°C) kun je het hapje tot wel 3 maanden bewaren.
In de koelkast tot 24 uur.

6 Ontdooi de maaltijd in de koelkast

Het opwarmen van de maaltijd kan au bain-marie in een pan, met een flessenwarmer of in de magnetron.

Eet smakelijk!