Lasagne met gehakt en groentebladeren
30
minuten
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 1 pak volkoren lasagnebladeren
- 300 gram mager rundergehakt
- 200 gram verse spinazie
- ½ courgette
- ½ aubergine
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 bol mozzarella
- 100 gram geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels olijfolie (30 ml)
Benodigdheden:
- oven
- ovenschaal
- bakpan
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
2 Bereid de groenten voor.
- Pel de ui en knoflook.
- Snipper de ui fijn.
- Pers de knoflook uit.
- Was de courgette en aubergine en snij in dunne plakjes.
3 Bak de groenten.
- Zet de pan op hoog vuur tot deze warm is.
- Voeg olijfolie toe en draai het vuur tot middelhoog.
- Fruit de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe aan de ui en knoflook.
- Bak totdat het gehakt goed gaar is.
- Voeg zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak toe.
- Voeg de spinazie toe en bak kort mee.
- Voeg tenslotte de tomatenblokjes toe en bak even mee totdat het een saus wordt.
4 Zet de lasagne in elkaar.
- Wrijf de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
- Doe eerst een laag saus met gehakt in de ovenschaal.
- Leg daarna een laag lasagnebladeren bovenop de saus met gehakt.
- Leg daarna een laag aubergine en courgette plakjes bovenop de lasagnebladeren.
- Leg daarna een laagje mozzarella en geraspte kaas bovenop de aubergine en courgette.
- Begin hierna weer met een laag gehaktsaus en herhaal dit totdat de saus en de lasagnebladeren op zijn.
- Eindig met de saus en een laag mozzarella en de geraspte kaas.
5 Bak de lasagne.
- Zet de lasagne in de oven voor 30 minuten.
- De lasagne is klaar als de bladeren ‘gaar’ zijn en de kaas gesmolten is.
Je kunt de pasta natuurlijk ook vegetarisch houden door het gehakt te vervangen voor vegetarisch gehakt. Je kunt bijvoorbeeld ook tonijn uit blik (op waterbasis) gebruiken!