Groente ovenschotel met kabeljauw en zoete aardappel

20 minuten 20 minuten

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 2 stukken kabeljauw (300 gram)
  • 2 zoete aardappelen (500 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 10 cherrytomaatjes
  • 100 gram peultjes
  • 1 courgette
  • 2 theelepels dille
  • 2 theelepels peterselie
  • Scheutje citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Andere benodigdheden: 

  • oven
  • ovenschaal
  • kookpan

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Heb je een heteluchtoven? Dan mag deze op 200 graden voorverwarmd worden.

2 Bereid de zoete aardappels voor

  • Was de zoete aardappels goed.
  • Snijd lelijke plekjes weg.

Je hoeft de aardappels niet te schillen, je kunt deze prima met schil eten.

  • Snijd de aardappels in kleine blokjes.
  • Zet een kookpan op hoog vuur en voeg de aardappelblokjes toe.

Vul de pan met water tot net boven de aardappelblokjes.

  • Kook de aardappelblokjes kort, circa 5 minuten, zodat ze niet hard meer zijn wanneer ze de oven in gaan.

3 Bereid de groenten voor

  • Was alle groenten goed.
  • Snijd lelijke plekjes weg.

Je hoeft de groenten niet te schillen, je kunt deze prima met schil eten.

  • Pel de ui en snijd in ringen.
  • Pel de knoflook en pers deze uit.
  • Snijd de courgette in plakken van 0,5 cm.
  • De tomaten en peultjes hoeven niet gesneden te worden.

4 Maak de ovenschotel

  • Vet de ovenschaal in met een scheutje olijfolie.
  • Leg als eerste de zoete aardappel en de groenten in de ovenschaal, leg daar bovenop de kabeljauw stukken.
  • Besprenkel met een beetje citroensap.
  • Was de peterselie en snijd de peterselie en dille fijn.

Strooi de kruiden vervolgens over de aardappels, groenten en kabeljauw.

  • Breng op smaak met wat zout en peper.

5 Bakken

  • Zet de schaal in de oven en bak in ongeveer 25-30 minuten gaar.
  • Indien de groenten nog te knapperig zijn of de aardappeltjes te hard, kan je de schaal nog even 5 minuten langer laten staan.

Eet smakelijk!