Groente ovenschotel met kabeljauw en zoete aardappel
20
minuten
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 2 stukken kabeljauw (300 gram)
- 2 zoete aardappelen (500 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 10 cherrytomaatjes
- 100 gram peultjes
- 1 courgette
- 2 theelepels dille
- 2 theelepels peterselie
- Scheutje citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Andere benodigdheden:
- oven
- ovenschaal
- kookpan
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Heb je een heteluchtoven? Dan mag deze op 200 graden voorverwarmd worden.
2 Bereid de zoete aardappels voor
- Was de zoete aardappels goed.
- Snijd lelijke plekjes weg.
Je hoeft de aardappels niet te schillen, je kunt deze prima met schil eten.
- Snijd de aardappels in kleine blokjes.
- Zet een kookpan op hoog vuur en voeg de aardappelblokjes toe.
Vul de pan met water tot net boven de aardappelblokjes.
- Kook de aardappelblokjes kort, circa 5 minuten, zodat ze niet hard meer zijn wanneer ze de oven in gaan.
3 Bereid de groenten voor
- Was alle groenten goed.
- Snijd lelijke plekjes weg.
Je hoeft de groenten niet te schillen, je kunt deze prima met schil eten.
- Pel de ui en snijd in ringen.
- Pel de knoflook en pers deze uit.
- Snijd de courgette in plakken van 0,5 cm.
- De tomaten en peultjes hoeven niet gesneden te worden.
4 Maak de ovenschotel
- Vet de ovenschaal in met een scheutje olijfolie.
- Leg als eerste de zoete aardappel en de groenten in de ovenschaal, leg daar bovenop de kabeljauw stukken.
- Besprenkel met een beetje citroensap.
- Was de peterselie en snijd de peterselie en dille fijn.
Strooi de kruiden vervolgens over de aardappels, groenten en kabeljauw.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
5 Bakken
- Zet de schaal in de oven en bak in ongeveer 25-30 minuten gaar.
- Indien de groenten nog te knapperig zijn of de aardappeltjes te hard, kan je de schaal nog even 5 minuten langer laten staan.
Eet smakelijk!