Herfstsalade met pompoen, stoofpeer en linzen
45
minuten
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1/2 flespompoen
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 2 stoofpeertjes
- 400 g bruine linzen
- 100 g feta
- 40 g walnoten
- 15 g pompoenpitten
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepel olijfolie
- Zout, peper en tijm naar smaak
Benodigdheden:
- ovenschotel
- bakpapier
- koekenpan
- serveerschaal
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven op 200 graden
2 Halveer de flespompoen, verwijder de zaden met een lepel
3 Snij de pompoen in halve maantjes van 2cm breed en laat hierbij de schil zitten
4 Leg de halve maantjes pompoen op een bakplaat met bakpapier
5 Besprenkel de pompoen met olijfolie en bestrooi met peper, zout en tijm
6 Rooster de pompoen in de oven gedurende 25-30 min
7 Snij intussen de courgette, ui en stoofpeer in grove stukken
8 Bak de groenten
Zet de koekenpan met een scheutje olie op het vuur.
Fruit de ui in de pan.
Bak vervolgens de courgette 2 minuten mee en voeg daarna de linzen en stoofpeer toe.
9 Voeg een eetlepel honing toe aan het mengel
10 Haal de geroosterde pompoen van de bakplaat
Meng dit samen met de groente in een oven- of serveerschaal.
11 Bestrooi de salade met stukjes feta, walnoten en pompoenpitten
Serveer de salade lauwwarm.
Smakelijk!.
Variatietip: wat minder in de herfststemming? Laat de stoofpeer weg en vervang deze voor appel!