Herfstsalade met pompoen, stoofpeer en linzen

45 minuten 45 minuten

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1/2 flespompoen
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 stoofpeertjes
  • 400 g bruine linzen
  • 100 g feta
  • 40 g walnoten
  • 15 g pompoenpitten
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepel olijfolie
  • Zout, peper en tijm naar smaak

Benodigdheden: 

  • ovenschotel
  • bakpapier
  • koekenpan
  • serveerschaal

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven op 200 graden

2 Halveer de flespompoen, verwijder de zaden met een lepel

3 Snij de pompoen in halve maantjes van 2cm breed en laat hierbij de schil zitten

4 Leg de halve maantjes pompoen op een bakplaat met bakpapier

5 Besprenkel de pompoen met olijfolie en bestrooi met peper, zout en tijm

6 Rooster de pompoen in de oven gedurende 25-30 min

7 Snij intussen de courgette, ui en stoofpeer in grove stukken

8 Bak de groenten

Zet de koekenpan met een scheutje olie op het vuur.
Fruit de ui in de pan.
Bak vervolgens de courgette 2 minuten mee en voeg daarna de linzen en stoofpeer toe.

9 Voeg een eetlepel honing toe aan het mengel

10 Haal de geroosterde pompoen van de bakplaat

Meng dit samen met de groente in een oven- of serveerschaal.

11 Bestrooi de salade met stukjes feta, walnoten en pompoenpitten

Serveer de salade lauwwarm.
Smakelijk!.

Variatietip: wat minder in de herfststemming? Laat de stoofpeer weg en vervang deze voor appel!