Hartige hüttenkäse pannenkoekjes
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 2 eieren
- 200 gram hüttenkäse (cottage cheese)
- 40 gram volkorenmeel* (4 eetlepels)
- 8 cherrytomaatjes
- Snufje cayennepeper of chilipoeder (als je van pittig houdt)
- Eventueel een handje spinazie (naar smaak)
- Olie om in te bakken
- Snufje zout en peper
- *Je kunt volkorenmeel ook vervangen voor spelt-, boekweit- of havermeel
- Dit recept bevat melk, ei en gluten
Benodigdheden:
- kom
- koekenpan
Bereidingswijze
1 Halveer de cherrytomaatjes.
2 Breek de eieren en voeg hier alle ingrediënten aan toe.
Klop de eieren los.
Voeg hier de hüttenkäse, het volkorenmeel, zout en peper, de kruiden en de cherrytomaatjes aan toe.
3 Zet een pan op het vuur en giet wat olie in de pan.
Zet de pan op een hoog vuur zodat deze goed heet wordt.
Zet als de pan warm is het vuur lager, dit om te voorkomen dat de buitenkant al gaar is en de binnenkant nog niet.
4 Bak de hartige pannenkoekjes op middelhoog vuur.
Draai de pannenkoekjes om als de bovenkant wat droog wordt.
Het bakken duurt een paar minuten per kant.
Dit is een eiwitrijk ontbijt en vervangt ’s avonds je portie vlees of vis. Lekker om dus een vegetarisch avondmaal te eten op de dag dat je deze pannenkoekjes maakt! Mocht je trek hebben in wat meer ‘vulling’, voeg dan geraspte kaas of bijvoorbeeld hamblokjes toe. Geen zin in hartig? Maak dan een zoete variant met blauwe bessen, kwark en een beetje honing of agave- of ahornsiroop!