Gebakken scholfilet met krieltjes en geroosterde broccoli

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1-2 stronken broccoli (600 gram)
  • 450 gram krieltjes met schil
  • 2 scholfilets (300 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Benodigdheden: 

  • oven
  • bakpan

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200 graden

2 Bereid de broccoli

Snij een stukje van de onderkant van de broccoli stronk weg.
Niet alles hoor, de stronk is juist hartstikke lekker en voedzaam! Snij daarna de broccoli in kleinere stukjes of plakjes.

3 Bereid de krieltjes

Leg de krieltjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olijfolie en zout.
Zet deze in een voorverwarmde oven en bak 15-20 minuten (of check de verpakking voor de bereidingswijze, dit kan per oven verschillen).

4 Voeg de broccoli stukjes toe aan de krieltjes

Haal de bakplaat uit de oven en verspreid de broccoli stukjes tussen de krieltjes.
Zet de bakplaat weer terug in de oven en rooster de broccoli nog 15-20 minuten mee.
Let op dat de broccoli stukjes niet te donker worden, maar wel een lekker bruin randje krijgen.

5 Bak de vis gaar

Zet een pan op het vuur en voeg hier een eetlepel olijfolie aan toe
Strooi wat zout en peper op de scholfilets en bak ze in de pan ongeveer drie minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn en de binnenkant niet meer glazig is.

6 Haal de krieltjes en broccoli uit de oven en serveer dit samen met de vis op het bord!

Variatietip: vervang de scholfilet voor tongfilet en de broccoli voor gekleurde wortels of bietjes!