Dambordje van gekleurde groentes met kip
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 200 gram gekookte rode biet
- 1 koolrabi (+/- 200 gram)
- 1 zoete aardappel (+/- 300 gram)
- 2 winterpenen (+/- 200 gram)
- 200 gram kipfilet
- 30 gram eiwit (eiwit van 1 ei)
- 2 norivellen
Bereidingswijze
1 Oven voorverwarmen
Verwarm de over op 180˚C.
2 Kook de groenten
Schil de groenten (koolrabi, wortelpeen en zoete aardappel) en snijd deze in 1 cm dikke plakken.
Snijd de plakjes in een vierkant.
De vierkantjes mogen een klein beetje verschillen in grootte.
Breng een ruime kookpan water aan de kook.
Kook de vierkantjes van koolrabi, wortel en zoete aardappel gaar in ongeveer 15 á 20 minuten.
De vierkantjes moeten niet te gaar worden, anders kunnen deze breken.
Snijd de gekookte rode biet ook in kleine vierkantjes.
Leg deze aan de kant tot dat de andere groente gekookt zijn.
3 Bereid het vlees voor
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Pureer de kip samen met het eiwit in een keukenmachine (niet fijn).
Leg een velletje aluminiumfolie op het werkblad met daarop een nori velletje.
Leg aan de onderkant van het norivel een beetje kippengehakt en rol het velletje van beneden naar boven op.
Zorg ervoor dat de folie strak om de buitenkant zit.
Leg de rolletjes op een ovenplaat en plaats de bakplaat in het midden van de oven.
Bak de rolletjes gaar in 10 minuten.
Het oprollen kun je samen met je kindje doen
4 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel en leg op ieder bordje gekleurde groenten blokjes.
Haal de kiprolletjes uit de folie en snijd in 1 á 2 cm dikke plakken.
Leg de ronde plakjes om de groenten.
Smakelijk eten!.
Het tafel dekken kun je samen met je kindje doen