Stamppotje van doperwtjes met munt en avocado
Ingrediënten
Voor 2 porties:
- 200 gram doperwten
- 2 partjes avocado (±20g)
- 50 gram kipfilet (of kalkoen)
- 4 blaadjes munt
- 150 gram aardappelen
- 2 theelepels olijfolie
Bereidingswijze
1. Aardappelen en doperwten klaarmaken
Schil de aardappelen en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Stoom de aardappelen en doperwten gaar: de aardappelen in 20 minuten en de doperwten in 2 minuten.
Let op: geen zout toevoegen.
2. Kip stoven
Verhit de olie of vloeibare margarine in de braadpan.
Leg de kip (of kalkoen) in de pan en braad het even aan.
Giet er water bij, zodat de kip voor 2/3 in het water ligt.
Breng het water aan de kook en stoof de kip 10 minuten in de braadpan.
Controleer of de kip goed gaar is.
Wanneer de kip gaar is, snijd deze dan in hele fijne stukjes.
3. Avocado klaarmaken
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
Lepel een helft van de avocado uit.
Snijd hier twee partjes vanaf.
4. Prakken
Prak de kip, doperwten, partjes avocado en aardappelen met een vork tot een fijne puree.
5. Toevoegen van de munt
Snijd 4 blaadjes munt fijn.
Voeg de fijngesneden munt toe aan de puree.
Vanaf 6 maanden kun je beginnen met het toevoegen van milde kruiden zoals munt, rozemarijn of oregano.