Chili sin carne met zure room
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 rode Paprika
- 1 gele Paprika
- 2 grote Uien
- 2 tenen Knoflook
- 3 stengels Bleekselderij
- 1 grote Wortel
- 1 blikje maïs
- 250 g Tomatenstukjes (blik)
- 420 g Rode bonen in blik
- 100 ml Groentebouillon
- 1 eetlepel Kaneel
- Chilivlokken naar smaak
- 1 tl Komijnpoeder
- eetlepel Paprikapoeder
- 100 g Zure room
- een handvol verse Koriander
Benodigdheden:
- een pan
- een knoflookpers.
Bereidingswijze
1 Snijd de groenten
Was en schil de ui, de groenten en de knoflook.
Snijd de bleekselderij, wortel en paprika’s in beetklare stukken.
2 Pers de knoflook
Pers de knoflook met een lookpers.
Snipper als laatste de ui fijn.
3 Verhit een pan
Plaats een pan op het vuur en verhit de olie met de ui en de knoflook.
4 Roerbak de groenten
Voeg na 3-5 minuten de paprikablokjes, selder en wortel toe en roerbak het geheel opnieuw 5 minuten.
5 Voeg de groentebouillon toe
Voeg vervolgens de groentebouillon en tomatenblokjes toe en roer het geheel kort door.
6 Kruiden toevoegen
Spoel de rode bonen en voeg deze vervolgens met het paprikapoeder, de kaneel, de komijn en de chilivlokken aan het geheel toe en laat de chili gedurende 30 minuten sudderen.
Voeg de mais de laatste 5 minuten aan de chili toe.
7 Kook de rijst
Plaats een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8 Snipper de koriander fijn
9 Opdienen
Dien de chili samen met de rijst op en werk af met de fijngesnipperde koriander en zure room.
TIP: Vind je taco’s erg lekker? Dan kan je deze chili sin carne ook prima als taco vulling gebruiken!