Nieuwe fase, nieuwe vragen! Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Heb je een andere vraag of wil je meer weten? Bel 0800 022 26 26 (gratis) of app +31 6 83 65 11 33 ons dan gerust.
Meest gestelde vragen over borst- en opvolgmelk combineren:
Mooi dat je wil blijven combineren, dit is zeker mogelijk! Kijk vooral naar welk moment voor jou goed uitkomt om de borstvoeding aan te blijven bieden. Bijvoorbeeld de ochtend- en avondvoeding. Neem de tijd om een borstvoedingsmoment te vervangen. Bij voorkeur vervang je één borstvoedingsmoment per 3-7 dagen zodat je lichaam rustig went. Lees hier meer over het combineren van borstvoeding en opvolgmelk.
Dat hebben we zeker! Die vind je hier. Hebben jij en je kleine en ander ritme? Bel of app ons dan gerust dan kijken we graag even persoonlijk met je mee.
Ook hierin is het erg belangrijk te kijken wat voor jezelf het prettigst is. Probeer alvast voor je weer start met werken, comfortabel te worden met kolven. Dit kan namelijk best even wennen zijn. Hier vind je nog meer tips voor als je na zes maanden weer aan het werk gaat .
Meest gestelde vragen over opvolgmelk:
Het is belangrijk goed krachtig te schudden voor 10 seconden. Bij sommige, wat dikkere, varianten adviseren we zelfs 30 seconden. De luchtbelletjes die ontstaan drijven altijd naar de oppervlakte toe. Die komen dus niet in het buikje van je kleine terecht.
De juiste speen is afhankelijk van de zuigkracht van je kindje. Je kunt als richtlijn 20 – 30 minuten aaneengesloten drinken aanhouden. Gaat het sneller dan 20 minuten? Probeer dan eens een kleinere maat. Drinkt je kleine juist langzamer dan 30 minuten? Dan mag je een maatje groter gebruiken.
Lactose is een suiker wat van nature voorkomt in melk. Het "suiker" in opvolgmelk is afkomstig van lactose.
Meest gestelde vragen over babykwaaltjes:
Het belangrijkste is dat je kindje rustig en aaneengesloten drinkt. Het ideale drinkmoment duurt 20 – 30 minuten aaneengesloten. Wanneer er te snel wordt gedronken, wordt er extra lucht mee gehapt wat kan zorgen voor gasvorming in de darmen. Een kleinere speen doet vaak al wonderen.
Ook hierbij is de juiste drinksnelheid erg belangrijk. Als er te snel wordt gedronken komt de voeding wat onprettig in het maagje. Een kleinere speen scheelt vaak al erg veel!
Naast dat je baby ook al hapjes binnenkrijgt is vocht één van de belangrijkste factoren voor het hebben van een soepele ontlasting. Goed om na te gaan of je kleine voldoende drinkt. Als de flessen goed leeg worden gedronken mag je eventueel 10 – 20 cc extra water toevoegen.
KOAG/KAG 379-0424-839